Uppdatera din Flash-spelare

Lilla Rosteriet

En god vän till mig, Kalle, som driver Café Birger på stadsbiblioteket berättade att han hade planer på att öppna en liten kaffebutik nere stan, och undrade om jag hade lust skissa på en butiksdisk. Visst hade jag det, och inte bara skissa, utan även snickra. Så jag frågade lite försynt om inte jag kunde få tillverka den. Tänkte att det skulle nog gå att göra på plats med mina handmaskiner.

När vi väl kommit igång, så kom vi på mer och mer saker som borde göras, så jag hade helgnöje för ett bra tag. Det var väldigt intressant att få göra den här butiksinredningen, för förutom rent tekniska frågor om hur det skulle tillverkas, så fick man hela tiden tänka på hur kunderna skulle kunna tänkas använda inredning, hur man skulle röra sig, hur inredningen skulle kunna uppfattas, och så naturligtvis även tänka på att det skulle bli en bra arbetsmiljö.

Lokalen ligger på en hörna, så där är stora fönster på två sidor, högt i tak och ljust. Ganska snabbt bestämde vi oss för en mycket ljus inredning som skulle ge en hemtrevnadskänsla. Butiksdelen tillverkades således i vitoljad björk. Små detalaljer skall ge en liten exklusivitetskänsla, som till exempel lådorna som har glas med kaffebönor bakom i fronterna.
Cafédelens inredning går helt i vitt, och skall egentligen inte synas speciellt mycket. Istället är soffor och kuddar klädda i olika färger, liksom stolarna, och skall markera en skillnad mellan den öppna butiksmiljön och den mer avskilda kaffedelen.

Kaffe Cafébord Hylla Butiken Låda