Uppdatera din Flash-spelare

Thomas

Vad är det här för en filur

En kreativ typ, som har lite svårt att sitta still. Snickeri och formgivning är såklart det som jag tycker är roligast, och kan bäst. Skissblocket följer i stort sett med överallt.

Har sedan jag var 14 år inriktat all min utbildning på snickeri, sommarjobbat som snickare och lyckats slinka in på ett eller annat designprojekt med formgivare. Arbetar på TGM i Malmö sen vintern 2008.

Förutom skissblocket har jag även på sistone börjat släpa med min kamera. Fick för mig att fotografering skulle vara roligt, så en systemkamera inhandlades. Inget jag ångrar. Dels så kommer jag ut på lite fler utflykter eftersom nu så finns det alltid något att göra när man beger sig ut, dels så är det lite lättare att ha som hobby än snickeri, som onekligen kräver lite plats.
Kika in på Fotosidan för att se ett axplock av mina bilder.
Om någon känner för att ta en liten utflykt med kamera och mig är det bara att höra av sig ^^

Blev lite för mycket snickeri, och för lite annat ett tag, så jag tog upp bågskyttet igen efter säkert åtta år, som avkoppling. Höll väl bågen på rätt håll, men det var inte så jättemycket som satt kvar. Skjuter bara lite sporadiskt, eftersom jag alltid lyckas planera in något annat när det är träning. Men det spelar inte så stor roll. Jag skjuter ju bara för mitt höga nöjes skull, inte för att tävla.

Någonstans här börjar du nog undra vad det japanska temat på sidan har med mig att göra? Det enkla svaret är att jag helt enkelt fascineras av japansk snickerikonst, deras verktyg, formgivning, och mer och mer av Japan i allmänhet.
Åhhh, vad jag skulle vilja åka dit, kanske som gesällvandring till japanska snickermästare?. Det skall bli av, frågan är när?

Den kontakt jag har med Japan idag begränsar sig till litteratur, och så har jag bra kontakt med ett par japanska snickare här i Sverige, som jag även har arbetat lite för på olika sätt (ta en kik på snickeriet som Toru driver).
Jo, och så kollar jag ju naturligtvis på anime med, annat går ju inte för sig ;)
Ett snabbt filmtips så här i all hast får nog bli "Howl's moving castle". Trevlig fredagsunderhållning om man inte känner för att gå ut.

Bra är
Bara är
Tänkande
Tänkande
Fundersam
Fundersam
Skrivande
Skrivande
Målmedveten
Målmedveten
Hojtande
Hojtande
Hungrig
Hungrig
Diplomatisk
Diplomatisk
Drömmande
Drömmande

Kort summering

Sjysst att sammanfatta ett liv på 10 rader ~.^

Född 1985, 18 juli i Helsingborg. Gick Hantverksprogrammet Trä på gymnasiet. Flyttade 2005 till Vittskövle utanför Kristianstad efter att ha blivit antagen till SnickarAkademin.
Avlade gesällprov hösten 2006.
Blev Malmöit 2008 (Hejar på HIF eller MFF, beroende på vem som frågar)

Japan, snickeri och formgivning är tongivade i livet just nu.
Gillar god mat (kanon när lillebror är utbildad kock).

Singel.


Kontakta mig

Mail, mobil och möte

Det går alledes utmärkt att maila mig. Föreslagsvis info [at] daiku.se

Ännu roligare är det om du ringer. 076-8230423 finns jag på.

Eller skicka ett brev till:
Thomas Gervard, Vittskövlevägen 22, 297 91 Vittskövle
Thomas Gervard, Bankogårdsgatan 60, 256 55 Helsingborg
Thomas Gervard, Ystadsgatan 41, 214 44 Malmö, så lovar jag att skriva tillbaka. Stilpoäng om hälsningsfrasen är i form av en Haiku ;-)

En MSN finns med, om än inte så flitigt besökt. Skicka ett mail om ni vill kontakta mig där.

En fjärde möjlighet att komma i kontakt med mig, är att traska in på Solde kaffebar efter klockan fem. 50/50 chans att hitta mig då.